Joulutorien suosio on saavuttanut matkailutrendin statuksen

Prague-Christmas-Market-free photoJoulutorien suosio on kasvanut edelleen. Perustuotteiden ja totutun joulumeiningin sijaan joulutoreilta haetaan aitoa tunnelmaa ja laadukkaita tuotteita. Joulutorit ovat suorastaan matkailutrendi.

Vilkkain kausi on vasta aluillaan, sillä monet Euroopan joulutoreista avaavat ovensa marraskuun loppupuoliskolla.

Yleensä suomalaiset ovat matkustaneet joulutoreille Saksaan, jonne ihmisiä houkuttelevat tutut jouluperinteet ja hyvät lentoyhteydet.

Berliini on suomalaisille joulutorikohteista suosituin.

– Berliinissä on noin 60 joulutoria ympäri kaupunkia. Berliini on edullinen kohde ja sinne lentää Suomesta nopeasti. Berliini on selkeä ja siellä on helppo liikkua. Tasokkaankin hotellin saa edullisesti ja ruokakulttuuri & kulttuuritarjonta kiinnostavat suomalaisia.

Joulutoreja on eri maissa ympäri Eurooppaa. Tunnetuimmat Saksan lisäksi sijaitsevat Tsekissä, Englannissa, Unkarissa, Latviassa ja Itävallassa.

– Joissakin maissa joulukoristeet ovat tärkeimpiä, kun taas toisaalla voidaan tarjoilla jouluviinejä tai etnisiä ruokia. Katolisissa maissa, kuten esimerkiksi Puolassa, Italiassa ja Espanjassa, uskonto korostuu joulutoreilla enemmän.

Joulutorien tunnelma voi vaihdella reilusti jopa yhden kaupungin sisällä. Esimerkiksi Berliinissä sijaitsevat Spandaun ja Gend­armenmarktin joulutorit ovat tyystin erilaisia.

– Spandaun joulutori on perinteinen maalaisjoulutori, jonka kojuista myydään aitoja maalaistuotteita ja luomua. Gendarmenmarktin joulutori on sen sijaan hyvin elegantti ja tyylikäs. Tarjolla on sampanjaa ja luksustuotteita.

Lontooseen matkaavat ovat selkeästi enemmän shoppilumielellä liikenteessä.

– Modernia talvimaatunnelmaa on tarjolla Lontoon Hyde Parkin Winter Wonderland –huvipuistossa. Kohde sopii myös lapsiperheille.

Joulutoreilta haetaan joulun tunnelmaa hyvissä ajoin. Torit vastaavat myös hyvin tämän hetken luomutrendiin.

– Ihmiset ovat kiinnostuneita myytävien tuotteiden alkuperästä. Joulutoreilla tuotteita on mahdollista ostaa suoraan tuottajalta.

– Joulutorit tuovat uuden mausteen kaupunkilomalle. Ihmiset kokoontuvat illalla toreille samalla tavalla kuin vaikkapa kesällä istutaan terasseilla.

 

Lähde IS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *